jesen u domu
06
lis

5 IDEJA ZA JESENSKE DEKORACIJE DOMA

Kada je ukrašavanje doma u pitanju, savjetujemo dekoracijama pratiti godišnja doba. Jesen je, osim božićnih blagdana, savršena za ukrašavanje i dekoriranje vašeg životnog prostora. Unesete li dio prirode u vaše domove, jesenji mood bit će intenzivniji. No, volite li više kupovne jesenske dekoracije, slijedite svoj ukus i ukrasite svoj dom na svoj način. Ugođaj topline, sigurni smo, neće izostati ni u jednom ni u drugom slučaju.

Unesite dašak prirode

Bundeve, šareno lišće, klasovi pšenice, kestenje i žirevi, posušeno cvijeće i bobice zašarenit će vaš dom u trenu. Mirisi koji prate prirodne dekoracije dodatno će pridonijeti jesenjem ugođaju. Smjestite ih kod ulaza u kuću, na stolove terasa, balkone, suhim cvijećem i lišćem napunite vaze i velike staklene posude a plodove poput kestena i žireva možete smjestiti u prigodne pletene posudice ili ih nanizati u girlandu.

jesenske dekoracije

Ukrasite terase lampicama

Jesen nam donosi sve kraće dane te je boravak na terasama ugodniji ako ih ukrasite lampicama. Birajte diskretna svjetla toplih tonova.

Mirisi kao dio jesenske dekoracije

Korice cimeta, zvjezdani anis, sušene kriške agruma osim što izgledaju vrlo dekorativno, sjajno mirišu i pridonose onom posebnom čarobnom ugođaju koje donosi jesen. Smjestite ih na vaš blagovaonski stol, stolić u dnevnom boravku ili komodu u predsoblju.

Cozy jesenske dekice

Tople dekice jesenskih boja osim što su praktične i korisne u hladnijim jesenskim danima, savršeno se uklapaju u svaki dom. Šalica toplog čaja, vruće čokolade ili kuhanog vina, dekica i dobar film čine se kao dobar plan za provesti vikend. Još ako je vani kišno vrijeme, nema apsolutnog nikakvog razloga da vaš dom ne bude mjesto gdje biste najradije proveli večer.

jesenska dekoracija

Jesenske dekoracije za vrata

Nije samo adventsko vrijeme rezervirano za ukrašavanje ulaznih vrata vaših domova. Odličan efekt dobrodošlice možete napraviti ukrasite li ulazna vrata šarenim vjenčićem od suhog lišća, jesenjih plodova i češera.

U jesenskim dekoracijama kao i u ostalom uređenju vašeg doma slijedite načelo manje je više. Neka dekoracije budu u međusobnom skladu i neka prate ostatak uređenja vašeg interijera.