boja za spavaće sobe
06
stu

KOJU BOJU ODABRATI ZA ZIDOVE SPAVAĆE SOBE?

Kod odabira boja za spavaće sobe prvenstveno treba voditi računa o boji zidova. Kada jednom odredite boje za zidove spavaće sobe, ostalo uređenje poput namještaja, zavjesa i sitnih detalja posložit će se kao puzzle.

Uzevši u obzir da boje itekako utječu na naše raspoloženje, donosimo vam prijedlog boja za zidove spavaće sobe uz koje je lakše zaspati.

PLAVA

Iako djeluje hladno, plava boja je savršen odabir za zidove spavaće sobe jer djeluje smirujuće. Zidovi obojeni svjetlijom nijansom plave osvježavaju prostor te ga vizualno povećavaju, dok tamnije nijanse asociraju na morske dubine koje nas smiruju i opuštaju. Plava boja usporava metabolizam, snižava puls i temperaturu te je razumljivo zašto je upravo ova boja čest odabir za zidove spavaćih soba.

ZELENA

Zelena boja zidova unosi u prostor mirnoću i djeluje vrlo opuštajuće. Kod odabira prikladne nijanse zelene, dajte prednost mekim tonovima ispred živih i previše intenzivnih. Zelena boja kadulje idealna je za zidove spavaće sobe.

zelena boja zidova
boja za spavaće sobe

PRLJAVO BIJELA

Prljavo bijela, kao i bijela i nježna krem boja još je jedan od sjajnih izbora boja za zidove spavaće sobe. Izuzetno je prikladna za male spavaće sobe, a posebno dobro izgleda u kombinaciji s tamnijom posteljinom i naglašenim bojama.

TERAKOTA

Terakota zidovi čine sobu ugodno toplom, što djeluje opuštajuće. Ovo je dobra boja za velike spavaće sobe s puno dobrog prirodnog svjetla, a dobro se slaže s ostalim prirodnim bojama i nijansama poput nebesko plave i zelene.

Bilo koju od navedenih boja da odaberete, svakako vodite računa o tome kako se slažu s ostatkom uređenja spavaće sobe. Poštujete li pravila međusobnog kombiniranja boja, rezultat kojeg priželjkujete ne bi trebao izostati.

Niste li ipak vješti u samostalnom biranju i kombiniranju boja, najbolje je potražiti savjet stručnjaka.